Læreboken for bilfagene er revolusjonert

App illustrasjon

Innenfor bilfagene er lite eller ingenting skjedd på læremiddelfronten siden tidlig 80 tall. Lærebøkene ser stort sett ut som de alltid har gjort. Norsk bilbransje har tatt ansvar og laget en lærebok som er en app: Bilfag appen. Med den får bilfag elever, lærlinger, skoler, bedrifter eller andre bilinteresserte et moderne og 100 prosent faglig oppdatertverktøy! Last den ned gratis på app-store fra medio mars.

Verden har forandret seg. Måten ungdom tar til seg kunnskap har forandret seg. Med den erkjennelsen avgjorde norsk bilbransje at lærebøkene innenfor bilfagene måtte revolusjoneres. Bøkene måtte leve. Det holdt ikke lenger med fargebilder og svart tekst på hvitt papir.

Derfor laget norsk bilbransje en egen app: Bilfag-appen. En app som er en lærebok skreddersydd etter læreplanen for lette kjøretøy. Her er illustrasjonene levende. Du kan se hvordan ulike deler og verktøy agerer ved å trykke på skjermen. Man kan se både innsiden og utsiden av delene. I tillegg får man utførlig tekst, i utgangspunktet det læreplanen krever, men for de som ønsker kan man velge å lære mer.

I medio mars ble første modul lansert. Frem mot skolestart vil stadig flere moduler komme til.

Bilfag-appen er gratis for elever, skoler og andre. Opplæringskontorene betaler en avgift per lærling når de velger å ta boken i bruk.

Det planlegges å lage nye versjoner også for de andre fagene.

Appen fungerer best på nettbrett, men kan også fungere bra på smart telefoner. Per nå er appen tilgjengelig på iPad.

GÅ INN PÅ APP-STORE MED DIN I-PAD. SØK BILFAG. LAST NED. TEST. BLI IMPONERT.

Appen er finansiert og utarbeidet av: Norges Bilbransjeforbund, Møller Bil Skolen, Bauda, Opplæringskontoret i Oslo og Akershus, Oslo og Akershus Bilbransjeforening og Bertel O. Steen.

 

 

Del

Bilfag.appen

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter